Afstudeeropdracht: Windows 10 app

Over Triple A:

Met meer dan 15 jaar ervaring is Triple A dé SharePoint-specialist van Nederland. Triple A weet krachtige SharePoint- en Cloud-oplossingen neer te zetten, waarbij de eindgebruiker centraal staat.

We bedienen een grote diversiteit aan klanten; Kleine en grote. In alle sectoren; Industrie, dienstverlening, zorg, semi-overheid. Sommigen nieuw bij ons en anderen al 10 jaar tevreden klant.
Bij deze verscheidenheid aan klanten hoort een dito verscheidenheid aan projecten waarmee we het hele SharePoint spectrum benutten. O365 en SharePoint On Prem. Collaboration portals, Intranet, ExtraNet, Workflows, InfoPath, BI, Publishing portals, migraties en, waar SharePoint alleen te kortschiet, goed ontworpen maatwerk oplossingen.

De projecten worden in teams uitgevoerd waarin we infrastructuur, development en consultancy kennis combineren en de kwaliteit borgen.

Triple A heeft niet alleen klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Ook de waardering van Microsoft is van belang voor de SharePoint-specialist. Triple A is inmiddels benoemd tot Microsoft Gold en Silver Partner voor diverse competenties.

Jij, als young professional kan zomaar deel uit maken van dat team.

Na het volledig afronden van de Triple A Campus, waar je afstuderen start, ontvang je na 20 weken het unieke SharePoint Certificaat. Triple A mag namens Microsoft als enige dit certificaat uitreiken. Dit is een waardevolle toevoeging op je Curriculum Vitae als bijna afgestudeerde student!

Opdrachtomschrijving:

Achtergrond

Microsoft heeft met hun nieuwste besturingssysteem (Windows 10) de mogelijkheid om veel makkelijker dan voorheen apps te maken voor Windows 10 platform. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde code base voor verschillende Windows platformen. Dit concept heet Universal Windows Platform (UWP) en maakt het mogelijk om met één app package alle Windows 10 devices te bedienen – PC’s, tablets (Surface), mobile en andere devices (bijvoorbeeld Xbox).

Triple A is nieuwsgierig naar de potentie van Windows 10 apps. Onze aandacht gaat daarbij in de mogelijkheid om de kracht van deze apps te combineren met onze web gebaseerde oplossingen.

De vraag

Een universele Windows 10 app maken die data van SharePoint ophaalt en aan de eindgebruiker in een gebruikersvriendelijke vorm toont.

Bij deze opdracht stellen wij volgende onderzoeksvragen:

  • Hoe goed (en met welke effort) zijn Windows 10 apps in te zetten in combinatie met web based oplossingen?
  • Wat is de beste manier om de gebruikersinterface vorm te geven om de maximale gebruikerservaring te bereiken op de devices met verschillende schermgroottes?
  • Vanuit technische oogpunt is er de vraag hoe goed met één code base verschillende (hardware) platformen bediend kunnen worden. Met welke zaken dienen hier rekening gehouden te worden? Wat zijn de beste opties er voor (Xamarin, Cordova of iets anders)?

Kennis

Een Windows 10 universele app kan met de technologie stack van C# en XAML ontwikkeld worden. Een andere stack kan zijn om JavaScript en HTML te gebruiken om een universele app te bouwen.

Het is handig als de stagiaire basiskennis van .Net en C# kent. Hij/zij zou bekend moeten zijn met web development (HTML, CSS, JavaScript).

Het is gewenst dat de stagiaire (voor)kennis heeft van een van de genoemde technologie stacks. Daarbij is het zeer handig als de stagiaire voorkennis van SharePoint heeft.

Interesse?

Stuur dan je motivatie en CV naar Bianca van de Luijtgaarden: secretariaat@triplea.net
Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Managing Consultant Software Development, Alen Mrkalj via 0418 – 510570.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.