Self service portaal

Definitie

Self-service heeft de volgende definitie: “Self- service is een soort elektronische ondersteuning, waarmee klanten of medewerkers toegang hebben tot relevante informatie of routinetaken via een portaal kunnen uitvoeren. Zonder enige interactie met een vertegenwoordiger van een onderneming.”

Verspreide informatie

Informatie is bij veel organisaties verspreid over verschillende systemen. Als gebruiker wilt u de gewenste informatie snel vinden en hier mogelijk op acteren. Dit zonder tussenkomst van een persoon. Een Self service portaal helpt hierbij door alle vragen van medewerkers, buiten het dagelijks werk, op één plek te verzamelen. Of het nu gaat om HR-zaken of het melden van kapotte TL verlichting.

Meerdere Self service portalen

Ook is het mogelijk om meerdere Self service portalen uit te rollen binnen de organisatie. Denk aan afdelings- of proces specifieke Self service portalen. Triple A biedt voor deze uitdagingen een Self service portal aan, dat inzetbaar is voor verschillende scenario’s. Informatie uit verschillende systemen komen op een gebruiksvriendelijke manier samen in één portaal. De gebruiker kan vervolgens per categorie doorklikken om de verschillende onderwerpen in te zien, of direct doorklikken naar een digitaal formulier om een aanvraag te doen.

Bij een Self servide portaal is het belangrijk welke werkstromen er gelden voor het melden van bijvoorbeeld een kapotte lamp. Triple A heeft een uitgebreide ervaring met betrekking tot het inrichten van deze werkstromen met behulp van Nintex Workflow. De werkstroom kan een logische opeenvolging van goedkeuring stappen zijn, waarbij één persoon of meerdere personen worden gedefinieerd per stap. Indien met formulieren wordt gewerkt sluit Nintex Workflow ook naadloos aan op het proces.

Self service portaal

Andere vormen van zoeken en vinden:

Meer weten?

Triple A denkt graag met u mee bij de realisatie van een Self service portal.
Zowel over de technische als de functionele inrichting van het portaal.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Self service portal in SharePoint?
Neem dan contact met ons op via: 0418-510570.

contact