Kwaliteitssysteem

Kwaliteit registreren

Registreert u de kwaliteit van uw producten of diensten al? Zo heeft u niet alleen inzicht in de verleende kwaliteit, maar is het aantoonbaar aan externe partijen dat u aan bepaalde eisen voldoet.

Handelingen kwaliteitssysteem

In een kwaliteitssysteem komen verschillende handelingen voor:

  • Audits uitvoeren
  • Incidenten registreren
  • Maatregelen registreren
  • Actiepunten registeren
  • Certificaten beheren

Eenvoudig en efficiënt beheer

Met behulp van SharePoint is het kwaliteitssysteem eenvoudig en efficiënt te beheren. Het werkproces is zo gedigitaliseerd dat bijvoorbeeld in één oogopslag duidelijk is:

  • Om welk incident het gaat
  • Wie hem in behandeling heeft genomen
  • Welke actiepunten eraan zijn gekoppeld

Het systeem is in te richten naar de wensen en behoeften van de organisatie.

Kwaliteit waarborgen

Door kenmerken (metadata) aan de documenten mee te geven, is documentatie met dergelijke informatie (o.a. status) eenvoudig terug te vinden en wordt de kwaliteit gewaarborgd. Dit vindproces is mogelijk op de zoekmachine manier, maar die is niet preferent. Door een goede meta data structuur vindt de gebruiker met een paar selectieve clicks (< 3 clicks) precies dát document wat werd gezocht. De view op het document zorgt voor de nodige herkenning bij de gebruiker.
Bij een kwaliteitssysteem is het belangrijk welke werkstromen er gelden voor het registreren van onder andere maatregelen alsmede de wijzigingen die hierop plaatsenvinden. Triple A heeft een uitgebreide ervaring met betrekking tot het inrichten van deze werkstromen met behulp van Nintex Workflow. De werkstroom kan een logische opeenvolging van goedkeuring stappen zijn, waarbij één persoon of meerdere personen worden gedefinieerd per stap. Indien met formulieren wordt gewerkt sluit Nintex Workflow ook naadloos aan op het proces.
Het kwaliteitssysteem is goed te combineren met MyWindow®. Elke actie kan daar zijn eigen tegel hebben. Eenvoudige navigatie is een kracht van MyWindow®.

 

Andere vormen van digitaliseren van bedrijfsprocessen:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een communicatieportaal in SharePoint?
Neem dan contact met ons op via: 0418-510570.

contact