Diverse formulieren

Efficiëntere en effectievere invulling werkprocessen

Binnen organisaties passeren verschillende formulieren de revue, zoals HR-, Self service- en Inkoopformulieren. Door deze formulieren te digitaliseren, zijn werkprocessen aanzienlijk efficiënter en effectiever in te vullen.

Formulieren digitaliseren

Het digitaliseren van formulieren levert uw organisatie tijdsbesparing op. Een verlofaanvraag is bijvoorbeeld eenvoudig te digitaliseren. In plaats van een papieren aanvraag, krijgt de betreffende manager automatisch een mailtje ter goedkeuring van het verlof. Vervolgens krijgt de afdeling personeelszaken de melding dat het verlof is goedgekeurd of afgekeurd.
Digitale formulieren maken het ook mogelijk om gebruikers te begeleiden door de procedure. Een formulier kan zich aanpassen aan specifieke situaties. Zo worden delen van een formulier verborgen of getoond en worden waardes gemarkeerd wanneer deze aandacht vereisen. Het is ook mogelijk dat formulieren worden gevalideerd voordat deze worden ingeleverd, waardoor frustratie en overhead in communicatie kan worden bespaard.
Ook sluiten digitale formulieren perfect aan bij grotere processen. Het invullen van een formulier kan het startpunt of een onderdeel zijn van een workflow, welke het proces bewaakt.

Nintex Forms

Het digitaliseren van formulieren is onder andere mogelijk met Nintex Forms, een bekende SharePoint extensie. Formulieren worden zonder extra tooling online ontworpen en ingevuld. Designers kunnen hiermee gebruikers voorzien van de nodige automatisering en ondersteuning bij het invullen van formulieren.
Nintex Forms sluit netjes aan op Nintex Workflow, waarmee u krachtige workflows kunt realiseren.

InfoPath

Een andere optie om formulieren te digitaliseren is InfoPath. InfoPath maakt het mogelijk om ook grotere en complexere formulieren digitaal te beheren.
InfoPath sluit netjes aan op SharePoint. Het is daarom ook mogelijk om InfoPath formulieren zonder extra tooling in SharePoint in te vullen en onderdeel te laten uitmaken van uw workflow.

 

Andere vormen van digitaliseren van bedrijfsprocessen:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het digitaliseren van formulieren in SharePoint?
Neem dan contact met ons op via: 0418-510570.

contact