Inkoopportaal

Van oriënteren tot nazorg

U heeft te maken met verschillende leveranciers. Maar wie zijn dat ook alweer? In welke fase van het inkoopproces – van oriënteren tot nazorg – bevindt u zich? Het is van groot belang dat u over deze informatie beschikt tijdens het inkoopproces. Door kenmerken (metadata) aan de documenten mee te geven, is documentatie met dergelijke informatie (o.a. status) eenvoudig terug te vinden. Dit vindproces is mogelijk op de zoekmachine manier, maar die is niet preferent. Door een goede meta data structuur vindt de gebruiker met een paar selectieve clicks (< 3 clicks) precies dát document wat werd gezocht. De view op het document zorgt voor de nodige herkenning bij de gebruiker.

SharePoint standaarden

Triple A heeft uitgebreide kennis van dit proces: het is gemaakt voor het nieuwe windmolenpark van Eneco: Luchterduinen. Het complex aan garanties, leveranciers, onderlinge verhoudingen en zelfs de verschillende bouwfases worden door dit systeem gebruikt. En het allermooiste: voor het nieuwe windpark Norther kon het systeem één op één opnieuw worden ingezet. Dit maakt het portaal geschikt om de SharePoint standaarden die zijn gebruikt, in een nieuwe omgeving weer volledig in te zetten.

Contractmanagement

Het inkoopproces in SharePoint wordt vooral gebruikt voor contractmanagement. In één overzicht is duidelijk wie welk contract of licentie heeft en wanneer het afloopt, met de daarbij behorende gegevens en acties. Een stap verder is onze component Vendor Monitoring: een ‘grip’ op de kwaliteit en monitoring daarvan op uw leveranciers. Nog een stap verder is onze oplossing BidBox: net zoals het café vroeger in de bouw waarin de enveloppen op één tijdstip werden openmaakt, maar dan volledig veilig en virtueel. Uw leveranciers krijgen een uitnodiging om te bieden totdat deze op slot gaat. Vanaf dat moment zijn de ingeleverde documenten voor u leesbaar.

 

Andere vormen van digitaal samenwerken:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een inkoopproces in SharePoint?
Neem dan contact met ons op via: 0418-510570.

contact