Communicatieportaal

Iedereen communiceert!

Hoe kunt u uw medewerkers meer betrekken bij het reilen en zeilen van uw organisatie? Door de communicatie te bevorderen middels een communicatieportaal! Dankzij een communicatieportaal is niet alleen de afdeling communicatie verantwoordelijk voor nieuws; de hele organisatie staat met elkaar in contact.
Werknemers hebben allemaal informatie die ze graag willen delen. Of dit nu nieuws is, een blog over de nieuwste technologie, een persoonlijke boodschap, het betreft allemaal informatie die werknemers willen communiceren. Door het toevoegen van informatie laagdrempelig te houden, dit wilt zeggen niet al te veel moeten klikken en na te moeten denken, stimuleert dit de werknemers om het te blijven doen. Het is immers geen tijdrovende klus meer.

Kennis borgen

Het communicatieportaal is gericht op het bevorderen van de interne communicatie. Naast organisatorische meldingen, kan iedereen een nieuwsbericht plaatsen. Nieuws en aankondigingen kunnen toegespitst worden naar specifieke doelgroepen. Een voorbeeld hiervan is een succesvol afgerond project of een jubileum van een collega. Zo betrekt u medewerkers meer bij de organisatie; ze weten wat er op elke afdeling speelt en kennisborging staat centraal.

Beeld- en videobank

Daarnaast is het mogelijk om op het communicatieportaal een plek in te richten voor een beeld- en videobank. Medewerkers beschikken dan over al het materiaal dat voor communicatie uitingen beschikbaar is. Stockfoto’s voor presentaties, filmpjes voor op seminars of conferenties krijgen een centrale plek waar iedereen bij kan. Als gebruiker wilt u niet moeten zoeken naar het laatste bedrijfsfilmpje die gewordt gebruikt voor een presentatie bij een prospect. U weet altijd waar deze staat en waar u deze vindt namelijk de beeld- en videobank. Het is mogelijk om de beeld- en videobank uit te breiden met de templates die gebruikt worden binnen uw organisatie. Denk hierbij aan agenda, notulen, offerte.

 

Andere vormen van digitaal samenwerken:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een communicatieportaal in SharePoint?
Neem dan contact met ons op via: 0418-510570.

contact