User Adoption Kit

De adoptie van SharePoint verhogen

Ervaren uw medewerkers veranderingen als lastig? Dan geldt dat vast ook voor de acceptatie van nieuwe software. Toch hoeft dit geen uitdaging te zijn, als u kiest voor een goede voorbereiding van uw medewerkers. Met de gebruiksvriendelijke User Adoption Kit van Triple A bevordert u op doeltreffende wijze de adoptie van SharePoint binnen uw organisatie. Dit is belangrijk, omdat meer dan 90% van uw medewerkers eindgebruiker is van het SharePoint-portaal. Als de acceptatie van SharePoint hoog is, vergroot u de kans op een juiste inzet van het platform.

User Adoption Kit - Triple A
Gebruikersverbinden met SharePoint

Onderdeel van de User Adoption Kit is de Widget; een duidelijk herkenbare tab aan de rechter rand van iedere SharePoint-pagina. Met één klik op de tab krijgt de gebruiker een uitschuifbaar formulier met de volgende functionaliteiten:

  • Uitleg over de site
  • Mogelijkheid om feedback te geven
  • Inzicht in wie eigenaren van de site zijn om direct contact op te nemen

De Widget is beschikbaar op elke SharePoint-pagina en is bedoeld om de betrokkenheid van User Adoption te verhogen en het businessproces te verbeteren.

Hoe werkt de User Adoption Kit?

Gebruikers zien korte, praktische richtlijnen en instructies op de sites of pagina’s waarop zij werken. Deze instructies zijn zichtbaar via dynamische links. Werken ze bijvoorbeeld op een projectsite, dan zien ze de richtlijnen over het werken in een project. Over wat er wordt verwacht van de medewerkers en hoe SharePoint hierbij kan helpen. Door duidelijkheid en instructies te geven op het moment zelf – ‘on the job’ dus – maakt de User Adoption Kit het werk eenvoudiger en efficiënter. De instructies gaan niet over de werking van SharePoint, maar over uw businessprocessen en hoe SharePoint daarbij ondersteunt en verbindt.

Voordelen User Adoption Kit

  • Met één klik duidelijke richtlijnen en instructies, in plaats van onoverzichtelijke, papieren handboeken
  • Eenvoudige invoering van nieuw beleid, met praktische richtlijnen en instructies
  • Uw Helpdesk en Key-users worden ontlast
  • Medewerkers krijgen direct antwoord op vragen, die op dat moment spelen
  • Direct feedback geven aan de verantwoordelijke collega

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de User Adoption Kit? Download hier meer informatie over informatie over de User Adoption Kit.

Andere componenten van Triple A

MyWindow

MyWindow®

Wilt u het gebruiksgemak en de eenvoud van een smartphone in uw werkomgeving? Dan is MyWindow® ideaal voor u.

Tracebook

Tracebook

Bent u op zoek naar die éne collega die aan dat éne project heeft meegewerkt? Dat kan lastig zoeken zijn. Tracebook biedt de uitkomst!

W-Intranet

W-Intranet

W-Intranet biedt duidelijke kaders en gereedschappen om in een handomdraai een digitale werkplek te creëren die het werk makkelijker en leuker maakt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de User Adoption Kit?
Download hier meer informatie of neem contact
met ons op via: 0418-510570.

contact