Ontwikkel een mobile app

Omschrijving afstudeeropdracht:

MyWindow® ontwikkel een mobile app

Achtergrond

Triple A heeft het product MyWindow® ontwikkeld waarmee navigatie naar onderdelen van het applicatielandschap van een (grote) organisatie veel gemakkelijker en intuïtiever wordt. MyWindow draait in Azure en is te vergelijken met de tegels/apps in je smartphone en tablet.

De gebruikte technologiestack bestaat onder andere uit ASP.Net MVC, C#, jQuery, Bootstrap, Toastr.js, Gridster en LESS. Er wordt verder gebruik gemaakt van Azure Active Directory als identity management systeem en een aantal Azure-services zoals bijvoorbeeld: SQL Server, Cloud storage, web sites en web jobs.

De applicatie heeft eigen componenten genaamd apps, die zich in de vorm van een tegel manifesteren. De apps en content zijn in drie categorieën verdeeld: een kolom met apps voor iedereen, een kolom met apps per rol en een kolom met persoonlijke apps.

Figuur 1 MyWindow® startpagina

 

Opdracht

Er dient een mobile app ontwikkeld te worden die het mogelijk maakt om MyWindow® te benaderen zonder een browser op te starten. De opdracht is verdeeld in twee delen:

  • Fase 1. Er wordt een app ontwikkeld die de eindgebruiker naar MyWindow® leidt. Het is hierbij gewenst dat de URL van MyWindow® configureerbaar is. Verder zou het gebruiksvriendelijk zijn om meteen een gebruikersnaam en wachtwoord mee te geven aan de app zodat er automatisch ingelogd wordt op MyWindow® zodra de app wordt opgestart.
  • Fase 2. Ontwikkelen van een andere mobile app die de apps van de gebruiker vanuit de Cloud ophaalt en toont. Deze app mag als proof-of-concept gezien worden waarbij het hoofddoel is om de haalbaarheid van deze oplossing te toetsen.

Om de mobile app met de back end in de cloud te laten integreren is het nodig om een Web API-laag te introduceren in de architectuur van MyWindow. Deze laag dient data te ontsluiten t.b.v. de mobile app of andere clients. Het maken van deze laag is out-of-scope van deze opdracht. Echter er wordt verwacht dat er door middel van REST API calls de integratie van MyWindow en de mobile app wordt gerealiseerd.

Hierbij speelt de authenticatie en authorisatie een belangrijke rol. In het kader van de opdracht zal de architectuur nog beoordeeld worden en indien nodig geactualiseerd. In de overleg met de opdrachtgever (intern) wordt over de requirements en klantwensen gesproken.

Kennis

De stagiaire moet basiskennis van .Net en C# hebben en bekend zijn met web development (HTML, CSS, JavaScript). Kennis van een client side library (AngularJS, Knockout) is een pré.

Het is gewenst dat de stagiaire kennis heeft van een van de genoemde technologiestack. Kennis van Azure is een pré .