Navigatie en Informatie

Omschrijving afstudeeropdracht:

Navigatie en informatie – zet Azure en SharePoint aan het werk!

Achtergrond

Triple A heeft het product MyWindow® ontwikkeld waarmee navigatie naar onderdelen van het applicatielandschap van een (grote) organisatie veel gemakkelijker en intuïtiever wordt. MyWindow draait in Azure en is te vergelijken met de tegels/apps in je smartphone en tablet.

Als je 3 WhatsApp-berichtjes hebt dan laat de WhatsApptegel op je telefoon dit getal zien om je te attenderen en over te halen deze berichten in WhatsApp te openen. De app voor de agenda laat in MyWindow bijvoorbeeld de eerstkomende afspraken zien. De tegel voor het weer laat zien of het gaat regenen en één klik krijg je gedetailleerde informatie over het weer. We noemen deze ‘smart tiles’ of ‘teaser tiles’. Andere tegels bieden functionaliteit om veelgebruikte procedures te starten die ergens diep in een bedrijfstoepassing zijn verstopt.

De vraag

Deze opdracht is voornamelijk een studie naar informatiebehoefte en -analyse. Op basis van dit onderzoek kan de productontwikkeling gerichter worden gedaan.

Doe onderzoek naar de informatiebehoefte bij eindgebruikers. Waar, wanneer en waarom willen ze worden geattendeerd.

Kennis

De opdracht is bedoeld voor een Business IT-student en minder geschikt voor hardcore developers.

Voor het ontwikkelen (configureren) van de Azure PowerApp is enige kennis van webdevelopment (HTML, CSS, JavaScript) onontbeerlijk.