HRM-ondersteuning

Omschrijving afstudeeropdracht:

HRM-ondersteuning – zet Azure en SharePoint aan het werk!

Achtergrond

Rond de Human Resource-afdeling van een bedrijf spelen diverse zaken die soms een uitdaging zijn. Voor een aantal werkzaamheden zijn (verschillende) softwarepakketten in gebruik, andere taken worden ondersteund met Excel, netwerkfolders en veel e-mails. HR-gegevens zijn natuurlijk vaak privacy gevoelig en omringd door regels omtrent toegang en bewaartermijnen.

De vraag

Om de HR-afdeling te ondersteunen willen we op SharePoint flexibel en modulegewijs functionaliteit kunnen aanbieden op diverse HR-processen als:

  • Werving en selectie – vacatures opstellen, goedkeuren, plaatsen, sollicitaties registreren, classificeren, procedure-ondersteuning;
  • Personeelsdossier – arbeidscontracten, loonstrookjes, beoordelingsverslagen;
  • Onboardingsprogramma – workflow voor het gestructureerd laten kennismaken met de nieuwe werkgever;
  • Ziek- en betermeldingen;

De aanpak is modulegewijs, omdat de organisatie voor sommige processen wellicht al softwarepakketten naar tevredenheid in gebruik heeft. Maar ook flexibel omdat elk bedrijf zijn processen anders ingericht wil zien ook al is het doel vaak hetzelfde.

Voor de realisatie wordt SharePoint als platform gebruikt en waar nodig kan Azure worden ingezet. Jouw taak is het beschrijven van de requirements, het opzetten van een prototype en deze toetsen, realiseren en documenteren.

Bij deze opdracht stellen wij volgende onderzoeksvragen:

  • Onderzoek in de markt, welke HR processen de meeste ondersteuning nodig hebben. Dit zal verschillen per bedrijfstak en grote van de organisatie.
  • Wat is per proces of onderdeel de beste techniek om toe te passen.
  • Is Azure PowerApps al volwassen en stabiel genoeg voor een bedrijfs-kritische applicatie.