Power BI is al jaren een krachtig stuk gereedschap van Microsoft waarmee data kan worden geanalyseerd en gevisualiseerd. Niet-ontwikkelaars kunnen door te slepen en te klikken heel eenvoudig de mooiste dashboards en rapportages samenstellen. Reports die voorheen met bijvoorbeeld SQL Server Reporting Services gemaakt werden vereisten een behoorlijke technische kennis maar eind 2016 introduceerde Microsoft zijn productlijn Power Trio met business services voor power users (= niet-ontwikkelaars) waarbij PowerApps en Flow werden toegevoegd aan Power BI. Voorheen vereisten dergelijke producten programmeervaardigheden maar nu kunnen ze dus ook door power users worden gebruikt.

Microsoft PowerApps

Met PowerApps is het mogelijk om zonder één regel te programmeren applicaties te ontwikkelen voor web en mobile business. Deze kunnen volledig worden aangepast om qua functionaliteit en look-and-feel in de maat te lopen met de business requirements. Databronnen als Dynamics 365, Office 365 en SQL Server kunnen eenvoudig worden ontsloten, maar ook Salesforce, YouTube, Facebook, Twitter en veel meer. PowerApps maakt er een mooie app van en stelt deze beschikbaar als web app of mobile app.

Triple A en PowerApps

Op de achtergrond was het developmentteam van Triple A al een tijd bezig om met PowerApps bruikbare toepassingen te maken en zich in Power BI en Flow te verdiepen. Recent is er ook voor een van onze gewaardeerde SharePointklanten een PowerApp opgeleverd waarmee aanvragen voor IT-resources kunnen worden goedgekeurd door de manager. Triple A begeleidde de power user van de klant omdat er net iets teveel kennis werd vereist over filters, voorwaardelijke opmaak en de juiste syntax. Dit kleine project was een interessant proof-of-concept waarmee we de haalbaarheid hebben aangetoond van PowerApps voor gebruik bij onze klanten.

Neem dus gerust contact met ons op als u meer wilt weten over PowerApps, Power BI en Flow.. of over Azure, SharePoint, Office 365 en al die andere mooie cloudapps van Microsoft.

Lees hier nog meer over Microsoft PowerApps.